Tekintse át a gyakran ismételt kérdéseket (GYIK)

Minden kérdésére válaszolunk. Itt megnézheti a leggyakoribbakat.

Mit jelent a „VSD"?

A VSD a „Variable Speed Drive" (Változtatható Sebességű Meghajtás). A VSD-nél pontosan a sűrített levegő igény szerint automatikusan változik a motorfordulatszám. A fordulatszámot integrált Elektronikon® Graphic vezérlő szabályozza. A kompresszor mindig pontosan annyi sűrített levegőt állít elő, mint amennyire szükség van.

Mi a különbség a hagyományos és a VSD+ technológiájú kompresszorok között?

Az egyedülálló VSD+ technológia két fő pilléren alapszik. Nagyon hangsúlyos a megbízhatóság, ezzel együtt pedig a működési költségek csökkentése. Hermetikusan zárt állandó mágneses motorral, IP66 védelemmel kivételes IE4 hatékonyságot biztosít. A VSD+ technológia másik előnye, hogy a motort keringetett olajkör hűti. A hőmérsékletet a vezérlő folyamatosan felügyeli. Az új kialakítású kompresszorszekrény meleg és hideg, valamint nyitott és zárt részekre van osztva. A kompresszor függőleges kialakítása nagy hatással van a megbízhatóságára, emellett sokkal kisebb a zaj és a helyigény.

Milyen kompresszorváltozatokhoz juthatok hozzá?

A kompresszoraink elektromos motor teljesítménye 7 kW és 75 kW közötti lehet. A kompresszorokat az Ön specifikus igényeinek megfelelően integrált kondenzációs szárítóval, hulladékhő-visszanyerő hőcserélővel, illetve sűrítettlevegő-kezelő szűrőkkel szereljük fel.

Mennyit pénz takarítható meg a VSD+ technológiával? Ki lehet számolni a megtakarítást előre?

Az egyedülálló VSD+ technológiával akár 50%-ot takaríthat meg a villamos energián. És ez nem minden. INGYENESEN, az Ön telephelyén végzünk mérést a meglévő kompresszorain, és egy speciális szoftverrel kiszámítjuk, hogy mennyit takaríthat meg a VSD+ technológiával. Ha szeretné, hogy szakemberünk mérést végezzen, kérjük lépjen velünk kapcsolatba.

Hogyan működik az Atlas Copco szervize?

Mint minden ügyfelünk esetén, az Atlas Copco Önhöz is saját szaktanácsadót jelöl ki, aki alapos ismerettel rendelkezik az Ön kompresszorállomásáról. Probléma esetén kapcsolatba léphet vele és készségesen segíteni fog. Időpontot egyeztet Önnel a javításra, minden fontos kérdéssel foglalkozni fog. A szervizelést speciálisan képzett technikusaink végzik. A képzésük elméleti és gyakorlati részt is tartalmaz, s minden technikus képes minden típusú Atlas Copco kompresszor javítására. Vannak technikusaink szerte Magyarországon, így az Ön közelében is.

Tanácsadást nyújtunk, keressen minket még ma

Kérdezzen a specialistánktól. Örömmel segítünk bármiben. Írjon nekünk!