Wittmann Kft.

A műanyagipari cégcsoport 40 éves. Hazánkban 1998 óta működik az üzem Mosonmagyaróváron, ahol éves szinten 1.500 nagyrobotot és 150 fröccsöntő gépet gyártanak. 2015-ben adták át a 2.500 m2-es üzemcsarnokot, nemrégiben pedig egy újabb, 1.300 m2-es csarnokot. Az összlétszám várhatóan 240 főre növekszik a 2017-es évben.

A szerződés odaítélése

2013-ban felmértük az akkori géppark tartalékait és az Atlas Copco mérnökével közösen méréseket végeztünk. Ezek alapján megállapítottuk, hogy a géppark nem terhelhető tovább, így növelni kellett a kapacitást. 2014-ben az első VSD+ Magyarországon hozzánk került!

Ikon számok

Ügyfél helyzete

A kapacitásnövelés során a mért adatokra támaszkodva és a terveinket is figyelembe véve kellett egy újabb kompresszort választanunk.  Az új csarnokban a mechanikai gyártást automatizáljuk hegesztőrobotok segítségével, ide vásároltuk a második GA 22 VSD+ FF kompresszort 2016-ban.

Villanykörte ikon

A javasolt megoldás

A telepítés a következőket tartalmazza: GA 22 VSD+ FF frekvenciaváltós kompresszor beépített hűtveszárítóval, UD100+ egyesített elő- és utószűrő automata kondenzátum leereszővel és OSC DIBT 145 kondenzátum kezelő.

Ikon grafikon

Eredmény

Az országban elsőként vásároltunk az új frekvenciaváltós típusból. Korábban mindig Atlas Copcót használtunk és ezúttal is jól döntöttünk. Elégedettek vagyunk, azóta újabb berendezéseket szereztünk be.

Mit értünk el a megoldással?

A kompresszor magas hatékonyságú, széles működési tartományban dolgozik, képes igazodni az időnként előforduló alacsony levegőigényhez, miközben a nagy csúcsokat is jól kezeli. 

Hogyan értékeli ügyfelünk a megoldást?

A legutóbbi mérés során 20%-os villamosenergia-csökkenést mutattunk ki, mindamellett az üzem rendelkezésére álló maximális levegőmennyiséget is 20%-kal növeltük.

„Ha azt kérdezed: sűrített levegő, azt válaszolom: Atlas Copco!”

Nagy Gábor
Üzemfenntartási Mérnök

Wittmann_SolutionValued.png

Tanácsadást nyújtunk, keressen minket még ma

Kérdezzen a specialistánktól. Örömmel segítünk bármiben. Írjon nekünk!